Feriebyer.dk

Nr. 4 - Aalborg Zoo, Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg

Se på Google Maps kommer snart
9990 Ålbæk

Aalborg Zoologiske Have – eller Zoo, som den hedder i daglig tale – er en af provinsens største helårsåbne turistattraktioner med omkring 400.000 gæster om året. Og sæt god tid af til et besøg – Zoo har målt den gennemsnitlige besøgstid til op mod 5 timer.

Aalborg Zoo har over 1600 dyr fordelt på cirka 140 forskellige dyrearter – fra de helt små fugle til de store elefanter. Det er afrikanske elefanter, verdens største landlevende dyr, og Aalborg Zoo er det eneste sted i Danmark, hvor man kan opleve dem.

Borneos store menneskeabe, orangutangen, er Aalborg Zoo også ene om at kunne vise frem her i landet. Og isbjørnenes grønlandske fjord udgør en fantastisk kulisse for at opleve dette store rovdyr. I december 2008 fik isbjørne hunnen Victoria to unger. Den ene unge overlevede desværre ikke, men den anden blev fulgt i hele verden via Internettet. Det var nemlig første gang i historie, at der blev sendt live-billeder fra en isbjørns fødehule. Og den lille isbjørneunge blev fulgt af dyreinteresserede i over 50 lande. I dag boltrer ungen sig i det store bassin sammen med de andre isbjørne.

Den Afrikanske Landsby er en del af den over otte hektar store Zoo. Den henfører den besøgende til sydlige himmelstrøg - lige midt i Aalborg.

Man kan også opleve Madagaskars halvaber, lemurerne og fossaen, som er øens største rovdyr.
Tamariner, kaimaner, leguaner og pilegiftfrøer er nogle af de mere specielle bekendtskaber, du også kan gøre i Aalborg Zoo.

Aalborg Zoo blev åbnet i 1935. Siden er der konstant investeret i nye og bedre forhold for dyrene. Det overordnede formål er naturbevarelse, direkte gennem internationalt samarbejde omkring avl og indirekte gennem formidling af viden om truede dyr. Zoo er i tæt samarbejde med både andre zoologiske haver og naturresorts over hele verden.

Zoo har åbent hele året, men den daglige åbningstid varierer efter årstiden. Fodringstiderne varierer også lidt, men det er en ekstra oplevelse, og det er en god ide at tjekke fodringstiderne, når man ankommer til Zoo.

Der findes adskillige hundrede gratis parkeringspladser tæt ved Zoo - som ligger få kilometer fra Aalborgs centrum - og der er mulighed for at låne både trækvogne til børnene og kørestole til den gangbesværede ældre. Og selv om man ikke skulle tro det, så hunde gerne medbringes, bare de altid føres i snor.

Zoo har både grillbarer og restaurant. Men rundt om i haven er der opstillet borde og bænke, hvor gæsterne kan spise den medbragte mad – flere af disse steder er endda overdækkede. I øvrigt sælger Zoo's kiosk både regnslag og paraplyer, hvis vejret arter sig til den slags.Rate now:  
0
Dato tilføjet: 2010-08-04 14:17:32    Hits: 137
RSS Feeds

Nyhedsbrev


Warning: Creating default object from empty value in /home/feriebye/public_html/administrator/components/com_acajoom/classes/class.module.php on line 242
Modtag gode tilbud fra restauranter, hoteller, attraktioner osv.
Nyheder fra Feriebyer.dkKategorier