Feriebyer.dk

Nr. 3 - Fårup Sommerland i Blokhus

Se på Google Maps kommer snart
9990 Ålbæk

Fårup Sommerland er Danmarks femte største turistattraktion med tæt ved 590.000 gæster. Og står det til sommerlandets aktive direktør, Søren Kragelund, og hans personale, skal den magiske grænse på 600.000 gæster passeres nu. Sommerlandet har åbent fra maj til midt i september.

Fårup Sommerland består egentlig af store tre områder: Family, Action og Aqua. Men fælles for alle områder er, at her er oplevelser og aktiviteter for hele familien. De seneste ti år har Fårup Sommerland investeret over 135 mio. kr. i nye forlystelser. Den største enkeltinvestering var i 2008, da Fårup Sommerland kunne præsentere det allernyeste inden for rutsjebaner, en såkaldt launch coaster. "Lynet" accelererer fra 0-80 km/t på to sekunder og drøner ind i de mest moderne bakker, loops og sving. Mange opfatter det som sidder de i en raket!

Men der er også mange andre legemuligheder, hvis du ikke er til høj fart. Fårup Toget futter stille rundt i hele parken, og hvis du selv vil bestemme hastigheden på dine aktiviteter, kan du også det i f.eks. trampoliner, vandcykler eller robåde.

I højsommeren - fra 5. juni – er den store Aquapark legestedet for både børn og voksne. Det danske vejr egner sig i maj ikke til de store udendørs vandaktiviteter, så Fårup venter med åbne Aquaparken til det er solskin og sommer. Aquaparken byder både på udfordrende ture – og på roligere vande for de små. Aquaparken er til vandhunde i alle aldre, og selv om Fårup Sommerland ligger langt ude i skoven, så er der masser af vand overalt. F.eks. kan du suse ned af Surf Hill, drøne om kap i Wild River og blive rundtosset i Vandcyklonen. Og til de helt små skovtrolde er der Børnevandlandet, hvor de sammen med deres forældre kan boltre sig dagen lang.

Store oplevelser giver en sund appetit. Som på enhver anden skovtur er et af dagens højdepunkter den gode mad og drikke. Pausen, hvor hele familien slapper af og ruster sig til flere oplevelser for krop og sjæl. I Fårup Sommerland er der rigeligt at vælge imellem. Snup en omgang fast food, køb noget fersk kød og grill selv på en af de tændte grills, gå ombord i en lækker pizza-/pasta-buffet i Restaurant Loen, nyd en hjemmelavet burger på Terrassen - eller medbring picnickurv og spis i det grønne.

Fårup Sommerland startede beskedent i 1975. Det var Anders Kragelund, der sprang fra at være grossist, til at starte sommerlandet. Turismen voksede, familierne fik længere og længere ferier – og allerede dengang stod oplevelser og natur højt hos mange, når de skulle vælge ferie. Fårup Sommerland blev lavet midt i naturen mellem Blokhus og Løkken – og med oplevelser for børn i alle aldre.

Siden er der hvert år investeret i flere og flere oplevelser. En af de mere skelsættende var det store, udendørs vandland, der blev taget i brug i 1983 – udbygget i 1989 til den store Aquapark.

I dag er der så mange ting at tage sig til i sommerlandet, at mange turist-familier ikke nøjes med en enkelt dag i Fårup Sommerland.



Rate now:  
0
Dato tilføjet: 2010-08-04 14:16:29    Hits: 109
RSS Feeds

Nyhedsbrev


Warning: Creating default object from empty value in /home/feriebye/public_html/administrator/components/com_acajoom/classes/class.module.php on line 242
Modtag gode tilbud fra restauranter, hoteller, attraktioner osv.
Nyheder fra Feriebyer.dk



Kategorier