Feriebyer.dk

Nordsøen Ocenarium i Hirtshals

Se på Google Maps Willemoesvej 2
9850 Hirtshals
Hjemmeside
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
Telefon: (+45) 98 94 41 88

hirtshalsoceanariumNordsøcentret – som det tidligere hed - består af flere ting. Men det mest kendte er Nordsø Ocenarium, som er Nordeuropas største akvarium med 4.5 millioner liter saltvand og op mod 3000 fisk. De kæmpestore akvarieruder gør, at turen rundt i Ocenariet opleves som en dykkertur under vandet – bare uden dykkerudstyr og iltflasker. Bag ruderne er de mange fisk så tæt på, at man næsten føler, at man kan røre ved dem.

Foruden oplevelsen er Ocenariet historien om Nordsøens fisk og øvrige liv. Så hvis du håber på at se eksotiske fisk i fremmedartede farver fra de varme vande, så glem det. Ocenariets formål er netop at vise de besøgende det fiske- og planteliv, der findes i ofte kolde Nordsøen – lige uden for centrets døre i Hirtshals.

Nordsøcentret har mange fisk fra NordsøenMen selv om akvarierne er enorme, så har Nordsø Ocenarium også udendørs liv. I et sælarium trives sælerne – og at de har perfekte forhold blev for alvor illustreret, da gråsælen Laura i januar 2010 fødte en velskabt unge. Det er første gang, at gråsæler yngler i et zoologisk anlæg i Danmark. Laura blev for 10 år siden fundet forladt på stranden i Tversted og bragt til sælariet på Nordsøcentret. Og den nye unges far er Luffe, der for fem år siden blev fundet på stranden ved Hanstholm.

Her en lille farverig hummer fra Nordsøens Oceanariums akvarierForuden det store dyreliv rummer centret også et fiskerimuseum, hvor man kan komme tæt både på både fortidens og nutidens Nordsø-fiskeri. En lukket del for publikum er Nordsøen Forskerpark, hvor der arbejdes på at skaffe ny viden om Nordsøen og om fiskeriet. Forskerne arbejder tæt sammen med Ocenariet. De store akvarier giver muligheder for at lave forsøg tæt på det virkelige liv.

I Nordsøen Oceanarium er der spændende for hele familien.Livet i det kæmpestore akvarium er afhængig af tilførsel af havvand. Ocenariet ligger tæt ved Skagerrak, hvor de stærke havstrømme altid sikrer frisk havvand. Fra et sted tæt ved Hirtshals Havn pumpes havvandet de cirka tre kilometer til centret til et vandreservoir, inden det fordeles i akvarierne.

Ideen til centret opstod i 1970'erne, og første blev indviet i 1984. I 1998 blev centret udvidet med det store Ocenarium. I 2003 blev størstedelen af centret ødelagt ved en brand. Efter halvandet års genopbygning stod Ocenariet og museet klar igen. Senere er de bygninger, der ikke blev ødelagt af branden i 2003, blevet ombygget.

Ved branden døde mange af fiskene, blandt andet den berømte klumpfisk Klumpe. Efter genopbygningen fik Ocenariet to nye klumpfisk. I dag har Ocenariet tre af de sjældne fisk – den senest ankomne blev fanget af en lystfisker, som straks fik den bragt til Ocenariet, hvis den i dag trives fint sammen med sine to artsfæller og de tusinder andre fisk.

Nordsø Ocenarium besøges af mellem 200.000 og 250.000 om året.Rate now:  
0
Dato tilføjet: 2010-08-04 14:14:53    Hits: 307
RSS Feeds

Nyhedsbrev


Warning: Creating default object from empty value in /home/feriebye/public_html/administrator/components/com_acajoom/classes/class.module.php on line 242
Modtag gode tilbud fra restauranter, hoteller, attraktioner osv.
Nyheder fra Feriebyer.dkKategorier